Norges cup avsluttning på Lillehammer F3j

Norges cup avsluttning på Lillehammer F3j

  • av
  • ons 2015-10-07 kl 21.26

 

Da var denne Norges cup sesongen over , og hvilken sesong det har vært . 

Avsluttningen gikk denne gangen på Lillehammer sin flystripe på Åsen ca 20 km utenfor Lillehammer.

Vi som reiste oppover var Tom Inge Ballestad , Kenneth og Matias Thommesen . Annkomst var på Lørdag ettermiddag og siden det er Oktober allerede så var vi rigget utstyr slik at vi fikk flydd litt før mørket senket seg . 

Innlosjeringen var I brakka på flyfeltet , der fikk vi også servert et varmt måltid på Lørdags kveld . 

Frokost ble inntatt og banetrekkningen unnagjort , så da var det klart for de innledende rundene .

Været kunne ikke vært bedre her på ca 750 m.o.h  sol med et svakt skyslør og meldt opp mot 12 – 13 grader  utpå dagen.  Det var satt opp 3 baner med to 3mannslag og et firemannslag . Ingen store og dramtiske hendelser I de innledende rundene . Men det er som sagt mange ganger ikke bare å fly rundt på himmelen I 10 minutter selv om det tilsynelatende erg ode forhold. 

Laget vårt fungerte bra , dette pga av at vi har flydd mye sammen denne sesongen . Morro er de og at Matias Thommesen vil være med oss som junior. 

I en av rundene så fikk Kenneth noe problemer etter ca 5 minutter , og var I tretopp høyde , da blir det slik at praten mellom spotter og pilot intesiveres noe. Men vi fant ut sammen at her var det bare å fly gjerrig over en trerekke ca 200 meter unna  og det ble bingo det  Kenneth fikk flydd full tid og satt en god landing. 

Jonar Langseid  junior fra Cirrus hadde en stund Nordisk mester I et godt grep I en av rundene , men hjemme piloten søkte bak vinsjrekka og traff grei luft der. Dette viser at juniorene kan fly og  presse oss voksene I samme konkuransen  . 

Lunsj som vanlig midt på dagen , og da vi startet opp igjen så fløy vi frem til og med den 6. runden . 

Da resultatene for de innledende var regnet ut , så var dagens tre finalister klare . Det ble I dag Jo Grini , Kenneth Thommesen og Tom Inge Ballestad som skulle gjøre opp om seieren I dag . 

Det var blitt så og si helt flate forhold , med meget lite aktiv luft så her gjaldt det å starte godt og fly gjerrig I de to finalene .  

Det lengste strået  I dag var det Jo Grini fra Valdres som tok , med Kenneth Thommesen  på andre og Tom Inge Ballestad på tredje .

Må få si takk til Stig M Olsen som dro I gang denne Nc avsluttningen  og selfølgelig han hjelpere der oppe. 

Tom Inge , Kenneth og Matias 

 

Vedlegg: