NM F3j 2015

NM F3j 2015

  • av
  • man 2015-09-21 kl 21.11

Da har det blitt arrangert NM f3j på cirrus sin flotte flystripe . Vi reiste som vanlig en gjeng bortover på Fredag ettermiddag.

Da vi hadde innlosjert oss og fått rigget en vinsj så testet vi litt slik at allt var klart for NM.

Det var satt opp ett rent Vingen lag bestående av : Kenneth Thommesen , Matias Thommesen , Øyvind Ellevog og Tom Inge Ballestad . Vidar Langseid fløy på et mix lag denne gangen. 

Lørdagen startet med meget fint vær og rolige forhold  , vi fløy stødig alle mann , og det viste seg nok engang at selv om det tilsynelatende var knall forhold så var det ikke bare å ture rundt på himmelen i 10 minutter . 

Ved ett tiden så ble vi servert varm lunsj ved klubbhuset , det ble diskutert mellom deltakerne hvordan det hadde gått hittil . 

Vi hadde med oss en junior på laget Matias Thommesen som fløy meget bra i dag , han må ta godt vare på så vi andre har noen som kan ta vare på oss når vi blir gamle og grå . 

Dette var hans andre konkuranse og det vises ikke i det hele tatt , tar og gjør oppgavene sine på lik linje med alle andre  på laget . Morro å ha deg med på tur Matias. 

Det var ikke så mange spesielle hendelser . Tom Inge Ballestad datt av lina i lav høyde i en av omgangene  og ble plutselig veldig usikker på  om han skulle ta en restart , men plukket en fin termikk bobble ved skogen bak oss og ble med opp til omtrent der ruteflyene inn til Gardemoen holder seg . Dette gir en meget god mestringsfølelse og ikke minst lettelse.

En få fort litt nerver i skrotten når slike ting skjer . 

Etter at dagen var omme , så ble nok engang servert et godt og varmt måltid av den flinke arrangør gjengen i Cirrus . Det ble en rolig kveld rundt bålpannen og når klokken nermet seg 21.30 så var vi  trøtte og slitene etter en lang dag på feltet så vi krabbet likesågodt i seng . ( helsebringende er det å være med her så ) 

 

Søndag morgen så var det opp til en ny dag , vi skulle fly tre runder . I helt andre forhold en det var på Lørdagen . 

Vi hadde inne to piloter i finalen før flygingen tok til . Men Tom Inge fikk litt trøbbel med å fullføre den fine flygingen fra Lørdag og falt ut av finalene for andre året på rad i NM sammenheng. 

I juniorklassen så var Matias klar til finale sammen med Kenneth i senior . 

Vi fløy juniorfinalene først og der endte Matias tilslutt som nummer 3 , godt gjort Matias . 

Senior finalene tok til og det ble fløyet i omtrent helt stille forhold , her var det bare å fly gjerrig og la flyet gjøre det ville uten å legge inn for mye ror bruk . 

Da vi var ferdige for dagen så ble resultatene slik : 1. Jo Grini   2. Stig Olsen   3. Kenneth Thommesen 

I junior klassen : 1. Fredrik Grini  2. Jonar Langseid   3. Matias Thommesen 

I lag konkuransen ble vi nummer to i år etter å ha vunnet denne konkuransen to år på rad . 

 

Medaljer  og fotografering ble unnagjort ved klubbhuset , og det ble tatt farvel med en herlig gjeng . Vi ses om ikke lenge 

 

At andre ikke vil være med på dette er meg en gåte. At det heter noe med konkuranse kan være noe av årsaken selvfølgelig , men jeg vil påstå at konkuranse delen av dette ikke over skygger det sosiale . 

Dette er den beste arenaen å lære å fly godt , du har jo de beste piloten til å følge deg opp med råd og vink en hel helg . 

Så er du innteresert så ta turen ned på Vallermyrene så hjelper vi deg i gang  . 

 

For vingen gutta 

 

Tom Inge Ballestad