Norgescup F3j Vallermyrene 6.9.2015

Norgescup F3j Vallermyrene 6.9.2015

  • av
  • man 2015-09-07 kl 19.45

Norgescup F3j Vallermyrene 

Da var vi ferdige for denne gangen også. Konkuransen ble gjenomført i god Vingen ånd .

Etter at det var Nordisk mesterskap sist helg så var det spennende på om hvor mange som meldte seg på , men det ble ti som skulle gjøre opp om heder og ære denne Søndagen.

Gledelig var det at det var tre junior flygere som skulle være med , disse var Matias Thommesen , Jonar Langseid og Benjamin Karlsen . Lagene var satt opp slik at vi hadde en junior på vært av de tre lagene sammen med sine fedre. Det var også Matias Thommesen sin første konkuranse , og han bestod med glans. Vi var nede på Lørdagen å fikk trenet litt på starter og landinger i en god side vind, så han fikk føle på dette.  Baner ble målt opp på Lørdag slik at det ikke blir noe stress med dette på konkuranse dagen . 

Søndag var det meldt om fint vær og ca fem til åtte sekundmeter vind fra NNØ. Dette stemte rimelig greit før lunsj , men etter så roet det seg noe ned , bare da termikken kom over jordet så økte vinden noe på. 

Etter briefingen , så startet vi med innledende omganger . Alle fikk føle på hvordan det var å starte i sidevind igjen , dette er ganske spetaktulært å se på når fly på opp mot fir meter i vingespenn drar hardt til siden i lav høyde. Det er jo det de som tar Søndagsturen over slettene på Vallermyrene også bemerker når vi kommer i prat med de . Alltid hyggelig å forklare hva vi driver med der nede . 

I de innledende så ble det en del bingo landiger hvis en kom lavt inn mot landingsmerket på grunn av ganske urein luft . Det gjaldt å holde god fart i modellen . Som det vises av resultaten så var det ikke de letteste forhold i dag heller her nede , det viste seg etterhvert at det lønte seg å ta en sving mot høyskolen og gården nermest stripa for å søke etter løft. Ingen store overaskelser i disse rundene , men må få si det igjen at juniorene imponerte med gode starter og landinge i dag. Dette får vi håpe gjør at vi får se dere igjen på konkuranser i tiden fremover og muligens i Nm . 

Som alle andre så må vi jo ha lunsj , denne blir tatt i det fri på en heller sliten benk med bord vi har der nede . Men funker det og . 

Etter lunsj starter vi opp igjen med to nye runder , og da klokken nermer seg fire er det klart for litt tallknusing for å finne ut hvem tre som skal fly de to finalene . 

I dag ble det Kenneth Thommesen , Tom Inge Ballestad og Stig M Olsen

Baner ble fordelt , det ble gjort noen andre valg på hvor vi fløy . Kenneth og Tom Inge forsvant mot Valleråsen på søken etter god luft . Den var der , men Kenneth tok et noe dårliger valg en Tom Inge som fløy langs åsen i rimelig god luft . Og dette førte til seier i finale .

Andre final så hadde vi noe av de samme forholdene, Kenneth fikk seg et par restater . Stig flyr bra som vanlig men etter rapporter så fløy han langt unna feltet i denne finale omgangen . Tom Inge prøvde seg på noe av den samme taktikken som i første finale , og var rimelig heldig med dette. Og fløy inn til sin andre tusen poenger i finalen.

Vi rigget ned og var klare for resultater  og fotografering. 

 1. Tom Inge Ballestad

2. Kenneth Thommesen

3. Stig M Olsen

 

tom inge ballestad 

Vedlegg: