Nordisk mesterskap 2015

Nordisk mesterskap 2015

  • av
  • man 2015-08-31 kl 21.24

Da har vi vært ute på tur igjen . Denne gangen til Nordisk mesterskap i F3j . 

Det ble denne gangen arrangert i Norge og på flyplassen til Cirrus .

Av Vingen gutter/menn så var det   Jørgen Busk , Tom Inge Ballestad , Kenneth thommesen , Tom Ahlbom og Øyvind Ellevog som reiste bort til de indre områder av Østfold.

Fredagen gikk med til å få testet litt fly , og rigget opp utstyret . 

De fleste ankom i løpet av kvelden , og med noe untak så overnattet alle deltagerne på plassen . Enten i telt , campingvogn eller bobil. det ble også overnattet i det flotte nye bygget til Cirrus.  Det blir veldig hyggelig og sosialt ved at de fleste overnatter på samme sted. Da vi hadde fått oss litt mat og godt drikke så fikk vi også oppleve et flott nordlys . De fleste tørnet inn forholdshvis tidlig , for det kom til å bli en lang konkuranse dag på lørdag. 

Lørdagen begynte med en god frokost , og spente piloter . Vi fløy et rent Vingen lag , og et med blanding av Lillehammer , Vingen og Cirrus . 

Det var forholdsvis rolige forhold frem til lunsj , med litt tilfriskning etter lunsj. Termikken flyttet seg forholdshvis raskt , og en måtte være på allerten for å klare å følge denne. Vi fløy så der bra vi på vingen laget , mens Øyvind på banen ved siden av lå best an av oss  etter som det ble fløyet en del  runder og omganger. den siste flighten i dag ble gjort i delvis regn  , men det går det også .

 

At det var vannsklige forhold er egentlig bare morsomt , er jo dette en lærer av . selv om våre besluttninger eller mangel på besluttninger ikke var de beste hele tiden . Vi nølte litt for lenge om å følge termikken eller flytte oss fra synket når dette kom . Jørgen fikk føle på den guffene følelsen å komme for lavt over tretoppene , og det endte desverre med at han gikk ned i skogen. Vi hadde litt tekniske problemer denne helgen med et par sevoer som ikke ville det vi som piloter vil at de skal gjøre , nemlig funke på den måten de skal. 

Kenneth fikk seg en lite artig overraskelse da høyderoret ikke ville fungere mer i en av omgangene , og selfølgelig skjer dette i sånn ca 3-400 meters høyde. Da må en finne en måte på å få flyet trygt ned til moder jord igjen , men med dyktigheten til piloten gikk dette veldig bra. 

 

Da vi var ferdig flydd denne dagen rundt klokken 17 . Så bar det til skogs for å få ned flyet til Jørgen . Det var blitt lokalisert av vår tidtaker denne helgen , så utstyrt med øks og sag så bar det til skogs. Treet som flyet hang i ble tydelighvis skremt av oss for etter et par drag med sagen så falt det ned . Skadene ble forholdshvis små heldighvis . 

Lørdag kveld stod vertskapet for maten , og vi spiste og koset oss både med vått og tørt . En god avsluttnig på dage som ikke var helt som forventet resultatmessig for alle , men bare det å være med sammen med alle disse flotte menneskene teller minst like mye som resultater . 

Tidlig kvelden , Tom A kom med en bemerkning at det var minst 30 år siden sist han la seg klokken 22 . Men sånn er det etter en lang dag ute. 

 

Søndag opprant med et nydelig vær , og rolige forhold med god termikk og dertil kraftig synk . Start rundt klokken 9 , og flyging frem til lunsj . Etter dette så var det finaler , det ble fløyet 4 stk a 15 minutter . Siden ingen på det rene Vingen laget kom dit så var vi meget villige til å hjelpe Øyvind Ellevog som hadde fløyet seg inn i finalene.  

Tom A som line henter , Tom I som kaster og Jørgen som spotter ved hans side , Kenneth fulgte med og rapporterte fra stolen . Måtte jo bli bra dette her .  Forholdene var som de hadde vært hele dagen , rolige med innslag av noe kraftigere termikkvind. 

Øyvind fortsatte med stødig flyging , og etter som finalene ble fløyet så luktet vi medalje . 

Han hadde en liten midair med et annet fly , men det ble ikke ropt om noe reflight så de store skadene kan det ikke ha blitt regnet vi med . Men da det ble landet så hørt vi at Tor Midtlund ropte om det var noen som mangle noe av flyet sitt , og ved å snu flyet rundt så manglet det søren meg noe av vingen til Øyvind. 

Fire finaler var unnagjort , spenningen var der om hvem som hadde gått av med pallplasseringene . Da vi samlet oss til premieutdeling , så var det først noen ord fra Stevneleder Espen Bakke . Og litt loddtrekkning av diverse gaver fra sponsorene. 

Resultaten ble : 1. Stig M Olsen 2. Jo Grini  3. Øyvind Ellevog 4.Conny Ulvestaf 5.Tor Midtlund

Gratulerer .

Komplette resultater kommer på www.f3x.no

 

Takk for en topp helg til alle piloter , tidtakere og ikke minst alle de som gjorde dette til en opplevelse som vi gjerne deler med andre som vil være med på tur.

 

Tom Inge Ballestad