Nc F3j Cirrus 09.08.2015

Nc F3j Cirrus 09.08.2015

  • av
  • man 2015-08-10 kl 22.17

Da har noen av F3j gutta vært på tur igjen . Denne gangen var det Norgescup stevne på Cirrus sin flystripe som ligger like utenfor Spydeberg. 

Etter noen dager med trening uken før , så følte vi oss klare.  

Kenneth T og Vidar L reiste bort på Lørdags ettermiddag med undertegnede planla å reise bort på Søndags morgen . Denne gangen var det stillt inn to vekkeklokker siden sist stevne begynte vel sånn i den tiden jeg våknet. 

Været var meldt bra , men da jeg kom nermere stripa så lå det et lavt skydekke over de indre strøk av østfold . Det var jo solskinn i Moss .  

Oppriggingen gikk som vanlig og vi tok sikte på å starte stevnet når skydekket var tillstrekkelig høyt . Vi fikk noen prøvestarter som ble noe spennende da flya forsvant  ut av syne en liten stund . Tror vi venter litt med neste start jeg. 

Lagene ble satt opp med hjelp av Stig M Olsen , og Kjell Bentzen tok brifingen om sikkerhetsområde og slikt.

Kenneth og Tom Inge var på et 2 mannslag , og Vidar på et blandet 3 mannslag .

Rolige forhold i de første omgangene og både Kenneth og Tom Inge fikk testet PikePerfection Light Strong flyene sine for første gang i konkuranse  . Som bød på lite overaskelser , god termikk og de fleste fylte tiden sin  . Så her gjaldt det å prikke landingen .

Plutselig så var alle borte fra feltet , og Kenneth og jeg stod igjen og lurte , men svaret var jo lunsj . Iverige fyrer vil jo fly mye  , så litt motvillig så måtte vi ha litt mat vi og . 

Etter lunsj så kom det litt vind og de lette flyene ble lagt til siden . Det ble noe vannskligere å fly tiden , men alle vingen guttene fløy bra nå også . Vidar har litt landingstrøbbel pga at bremsen på xploreren ikke er helt justert , men vidar vi fikser det på Vallermyrene en ettermiddag . 

Da vi var ferdige med 6 runder så var tallknuserene i gang med å finne ut hvem 4 som skulle fly finalene denne dagen. 

I dag ble det fra vingen Tom Inge og Kenneth . De to andre var Stig M Olsen og Jo Grini .

Finalen startet med at Kenneth falt av linen , Tom Inge tok en restart etter ca 7 minutter .   Da var det bare å få satset i den andre finalen .  Kenneth fløy bra , men Tom Inge gamblet og fløy etter Jo Grini , men han flyr jo så langt vekk så da trekker jeg meg nermere feltet og ser Stig fly i grei luft . Kommer desverre i kjempe synk langt ute , og strever for å komme frem til feltet igjen . 

Det gikk som det måtte og ble en utelanding endel hundre meter fra landings merket . (Har sett på Google maps Stig , og det var ikke i Akershus)

Stillingen ble 1. Jo Grini   2. Stig M Olsen  3.  Kenneth Thommesen  4. Tom Inge Bllestad 8. Vidar Langseid 

Etter en lang flydag så ble hjemturen også litt lengere enn vanlig da vi valgte å kjøre om Oslofjordtunnelen pga veldig lang kø på kaia i Moss. 

avreise fra Skien 0530 og hjemme igjen 21.50 , så livet er hardt for en seilflyger . Men så morro at det må en tåle. 

 

høytflygende hilsen fra

 

Tom , Vidar og Kenneth