Nm f3j på Lillehammer

Nm f3j på Lillehammer

  • av
  • tir 2014-09-02 kl 21.51

Da har seilfly gutta vært på Nm i f3j som denne gangen ble arrangert av Lillehammer modellfly klubb. Stedet det skjedde var på Åsen modellflyplass ca et par mil utenfor Lillehammer.

Vi ankom plassen alle mann utover ettermiddagen fikk tatt noen starter og hilst på gamle kjente . 

Åsen ligger på noe over 700 meters høyde og skog rundt området så på fredag så ble det testflydd og flydd litt rundt for å finne ut hvor det eventuelt var noen bølger å fly på og hvor det ble løst ut termikk . 

Lørdagen kom , opp på feltet for å rigge og litt info om dagen , det var tåke og vi kom litt sent i gang . Fikk flydd fire runder denne dagen og de fleste av Vingen gutta hadde fått både ganske gode og ikke fullt så gode runder . Men vi var vel egentlig fornøyde med dagen summa summarum.

Det ble vartet opp med mat på kvelden og praten gikk for det medte om hvordan dagen hadde gått , de fleste blir vel litt slitene og trøtte etter en lang dag på feltet og nesen ble vendt ned til Lillehammer og i nærheten av Dokka der vingen pilotene hadde sin seng for helgen.

Søndag og tåke i dag også , da var det bare å vente litt da , ble litt kaldt og guffent så trakk litt inn i brakka for litt varme . Det ble funnet frem et par strikk så gutta fikk prøve å fly litt under tåken før vi satte i gang for ordentlig . 

Det ble fløyet to runder i innledene i dag det var til tider veldig lave skyer som gjorde flygingen mer spennende enn vi er vant med . Vingen gutta fikk gjort det de skulle og lå ann til fire i finalen hvis  undertegnende kunne klart  å stå langt nok unna landings merke så ikke flyet traff benet. 

Det ble fløyet fire finale omganger à 15 minutter , og det lå ann til å bli veldig tett i toppen . Siste finale omgang var fløyet og i spenning ventet vi på resultatene og premieutdeling.

Det ble nok engang Jo Grini fra Valdres som dro det lengste strået , med Kenneth Thommesen på en super andre plass og Stig M Olsen fra Lillehammer på en tredje plass. 

 Jørgen Busk på 4. Erik Morgan på 5.   Tom inge Ballestad 8. Tom Ahlbom 10. Brynjar Pihl 13. Øyvind Ellevog 14. Vidar Langseid 22. 

I lag konkuransen så ble Vingen 1 Norgesmestere for andre året på rad , og Vingen 2 kom på tredje plass . 

Vingen 1 : Jørgen Busk , Kenneth Thommesen , Tom Inge Ballestad og team manager Brynjar "bessfar" Pihl 

Vingen 2 : Tom Ahlbom , Erik Morgan , Øyvind Ellevog og Vidar Langseid team manager

 

Resten av resultatene ligger på http://www.f3x.no/

Takker for en super helg med supre mennesker som vet hva det dreier seg om :)